Kai, brusilni kamen ap-0316, 3000/6000, 1 kos
favorite_border
68,79 € Na zalogi
-+
Ta izdelek ni na zalogi v željeni količini. Izberite manjšo količino ali nas kontaktirajte.
Šifra:
4901601201987
BRUŠENJE
Brusni kamen je treba pred uporabo popolnoma namočiti v vodi za približno 10 minut. Pazite, da bo med brušenjem na površini kamna vedno viden rahel vodni sloj. S tem zagotovite, da je rob noža dovolj ohlajen.
REZILA BRUŠENA NA OBEH STRANEH
a. Brusni kamen po dolžini položite pred seboj na delovno površino. Nož postavite predse z robom proti sebi pod kotom 45° glede na brusni kamen in ga dvignite pod
kotom brusa 15° glede na brusni kamen.
b. Začnite brusiti na konici rezila. Rahlo pritisnite, da med brusom in rezilom ne bo vrzeli.
c. Nož z rahlim pritiskom potisnite stran od sebe nad brus in ga nato brez pritiska povlecite nazaj k sebi čez brus. Nadaljujte tako, konice prstov premikajte proti
ročaju, medtem ko vlečete nož proti sebi in tako premikate nož proti ročaju, dokler ne nabrusite celotnega roba. Ta postopek brušenja ponovite glede na stanje noža.
Izkušnje kažejo, da je za to potrebnih vsaj pet prehodov.
d. Obrnite nož in ponovite postopek brušenja z enakim številom ponovitev.
e. Nož in brusni kamen temeljito sperite s čisto vodo.
REZILA BRUŠENA NA ENI STRANI
a. Brusni kamen po dolžini položite pred seboj na delovno površino. Nož držite pred seboj z robom proti sebi pod kotom 45° glede na brus in ga z nabrušeno stranjo
postavite v spodnji del brusa.
b. Začnite brusiti na konici rezila. S konicami prstov rahlo pritisnite na rob, da med brusom in rezilom ne bo vrzeli. Kot brušenja izhaja iz prvotnega brušenja in ga ne
smete spreminjati, če je to mogoče.
c. Nož z rahlim pritiskom potisnite stran od sebe nad brus in ga nato brez pritiska povlecite nazaj k sebi čez brus. Nadaljujte tako, konice prstov premikajte proti
ročaju, medtem ko vlečete nož proti sebi in tako premikate nož proti ročaju, dokler ne nabrusite celotnega roba. Ta postopek brušenja ponavljajte glede na
stanje noža, dokler ne začutite majhnega grebena*. Izkušnje kažejo, da je za to potrebnih vsaj pet prehodov.
*Greben je izjemno fina plast kovine, ki nastane med postopkom brušenja na strani, obrnjeni stran od brusa.
d. Obrnite nož in zdaj položite votlo stran rezila ravno na brusni kamen. Z rahlim pritiskom potisnite nož čez brusni kamen, dokler roba ne boste več čutili. Lahko pa
odstranite rob z najlonsko krtačo ali časopisom.
e. Nož in brusni kamen temeljito sperite s čisto vodo.
BRUSNI KAMNI KAI
Brusni kamen je treba pred uporabo popolnoma namočiti v vodi za približno 10 minut. Pazite, da bo med brušenjem na površini kamna vedno viden rahel vodni sloj. S tem zagotovite, da je rob noža dovolj ohlajen.
REZILA BRUŠENA NA OBEH STRANEH
a. Brusni kamen po dolžini položite pred seboj na delovno površino. Nož postavite predse z robom proti sebi pod kotom 45° glede na brusni kamen in ga dvignite pod
kotom brusa 15° glede na brusni kamen.
b. Začnite brusiti na konici rezila. Rahlo pritisnite, da med brusom in rezilom ne bo vrzeli.
c. Nož z rahlim pritiskom potisnite stran od sebe nad brus in ga nato brez pritiska povlecite nazaj k sebi čez brus. Nadaljujte tako, konice prstov premikajte proti
ročaju, medtem ko vlečete nož proti sebi in tako premikate nož proti ročaju, dokler ne nabrusite celotnega roba. Ta postopek brušenja ponovite glede na stanje noža.
Izkušnje kažejo, da je za to potrebnih vsaj pet prehodov.
d. Obrnite nož in ponovite postopek brušenja z enakim številom ponovitev.
e. Nož in brusni kamen temeljito sperite s čisto vodo.
REZILA BRUŠENA NA ENI STRANI
a. Brusni kamen po dolžini položite pred seboj na delovno površino. Nož držite pred seboj z robom proti sebi pod kotom 45° glede na brus in ga z nabrušeno stranjo
postavite v spodnji del brusa.
b. Začnite brusiti na konici rezila. S konicami prstov rahlo pritisnite na rob, da med brusom in rezilom ne bo vrzeli. Kot brušenja izhaja iz prvotnega brušenja in ga ne
smete spreminjati, če je to mogoče.
c. Nož z rahlim pritiskom potisnite stran od sebe nad brus in ga nato brez pritiska povlecite nazaj k sebi čez brus. Nadaljujte tako, konice prstov premikajte proti
ročaju, medtem ko vlečete nož proti sebi in tako premikate nož proti ročaju, dokler ne nabrusite celotnega roba. Ta postopek brušenja ponavljajte glede na
stanje noža, dokler ne začutite majhnega grebena*. Izkušnje kažejo, da je za to potrebnih vsaj pet prehodov.
*Greben je izjemno fina plast kovine, ki nastane med postopkom brušenja na strani, obrnjeni stran od brusa.
d. Obrnite nož in zdaj položite votlo stran rezila ravno na brusni kamen. Z rahlim pritiskom potisnite nož čez brusni kamen, dokler roba ne boste več čutili. Lahko pa
odstranite rob z najlonsko krtačo ali časopisom.
e. Nož in brusni kamen temeljito sperite s čisto vodo.
BRUSNI KAMNI KAI